see on desktop!

    Инициатори:
  • ParaKids

    Parakids дават възможност на децата с увреждания и нарушения в развитието да спортуват пълноценно още от ранна детска възраст. Чрез специализирана екипировка, спортни лагери, много приятели и методика за адаптиран спорт, децата практикуват плуване, сърф, езда, заедно с връстниците си в басейна, на пистата, стадиона или сред природата.
  • Almost a Brand

    Almost a Brand обединява талантливи български творци и производители, за да създава качествени и креативни продукти с глас и идея - като свежата ни колекция тениски “Приключения” в подкрепа на Parakids.
Използваният шрифт е Lexis na TypeDepot.
Пътуващият ветеринар-вълшебник
Илюстратор:

Mona K (ghostpuff)

Мона (ghostpuff) обича да рисува необичайни неща и да изследва гората. Прекарва времето си в изкуство и дизайн, занаятчийства с кауза, а от време на време и в печене на сладкиши. Родена е в България, но в момента кара велосипед и се възхищава на вятърните мелници в Холандия.

Супердеца на мисия!
Историите на седем необикновени деца оживяват с помощта на седем илюстратора! Мисията - да надникнем отвъд затрудненията на децата, към необятното им въображение. С от ParaKids & Almost a Brand.

Пътуващият ветеринар-вълшебник

С участието на Тошко, 9г.

Като герой, Тошко е ветеринар, но и скрит вълшебник. Има специална линейка, която е и подвижен кабинет. Скрита за обикновения човешки поглед е стълбата, която води от линейката към цяла невидима къща. В нея има всичко – кухничка, спалня, дори място за игра на футбол. А отвън лесно можеш да я познаеш, защото това е линейка с перденца на прозорците 😉

Прилага комбинирано лечение. Медицина плюс вълшебство. Пътува по целия свят, през села и ниви, градове и планети, за да лекува животни, основно във фермите. Последно е излекувал една крава. Прегледал я е грижливо в кабинета, при спуснати пердета. Добавил е малко лекарства, няколко магически докосвания с вълшебната пръчка и… воала – кравата изскочила здрава.

Доктор Тошко изглежда неглиже. Къси панталонки, тениска и шапка. Носи все пак и по нещо докторско, например слушалки. Твърди, че с него пътува и медицинска сестра, която е единствената, посветена в тайните му. С линейката те двамата пътуват от ферма на ферма, година след година, от приключение към приключение.

Илюстратор:

Mona K (ghostpuff)

Мона (ghostpuff) обича да рисува необичайни неща и да изследва гората. Прекарва времето си в изкуство и дизайн, занаятчийства с кауза, а от време на време и в печене на сладкиши. Родена е в България, но в момента кара велосипед и се възхищава на вятърните мелници в Холандия.

Тошко, 9г.

Тошко обича да тича с приятели, да играе футбол, да рисува и да пее. Сутрин често следи с интерес разкази и шеги на разни доктори. По радиото :) Малко е особняк. Усети ли, че го слушаш внимателно, веднага те потапя във фантасмагоричното си въображение! Разказва с размах, но има поглед и върху детайлите. Специално беше подбрал например как да се издокара за разговора с нас.

Когато го попиташ какъв иска да стане, разбираш, че иска да е целия свят – доктор, футболист, моторист... И като погледне назад след години, да види какъв малчо е бил.

Проблемите на Тоше са много, но тези с движението, заякването, координацията и концентрацията, успешно преодолява с труд и спорт, до голяма степен благодарениe на заниманията с ParaKids. Основните му диагнози са синдром Прадер-Вили и атактична форма на ДЦП. Постоянството и дисциплината на спорта помагат също за справяне с намаления мускулен тонус и за спазване на жизненонеобходимата му диета. Освен това, с ParaKids е забавно!

Тодор пожелава на децата и техните родители да са здрави и щастливи, а майка му – да имат смелост и да направят първата крачка, за да открият прекрасното приключение в техния „различен“ свят.

Подкрепи спортни лагери 2019!

Спортните лагери на ParaKids са напълно безплатни за децата и разчитат на безрезервната помощ на всички, които виждат резултатите от дейността им и вярват в идеята им. А именно, че спортът вдъхва увереност, помага за развитието на децата с увреждания, възпитава, създава усмивки и сбъдва мечти!

Банков превод:
Сдружение Спортен клуб ШАРК
Основание за дарение: Проект ПараКидс
IBAN: BG36FINV91501016892867
PayPal:
parakids.bg@gmail.com
Супердеца на мисия!

Инициатива на ParaKids & Almost a Brand в подкрепа на достъпен спорт за децата със специални потребности.