see on desktop!

    Инициатори:
  • ParaKids

    Parakids дават възможност на децата с увреждания и нарушения в развитието да спортуват пълноценно още от ранна детска възраст. Чрез специализирана екипировка, спортни лагери, много приятели и методика за адаптиран спорт, децата практикуват плуване, сърф, езда, заедно с връстниците си в басейна, на пистата, стадиона или сред природата.
  • Almost a Brand

    Almost a Brand обединява талантливи български творци и производители, за да създава качествени и креативни продукти с глас и идея - като свежата ни колекция тениски “Приключения” в подкрепа на Parakids.
Използваният шрифт е Lexis na TypeDepot.
Крис и Гуфи
Илюстратор:

Ива Груева

Ива е художник на илюстрации за детски книги и образователни игри. Част от екипа на комикс списание Ко-миксер.

Супердеца на мисия!
Историите на седем необикновени деца оживяват с помощта на седем илюстратора! Мисията - да надникнем отвъд затрудненията на децата, към необятното им въображение. С от ParaKids & Almost a Brand.

Крис и Гуфи

С участието на Крис, 6г.

Героят на Крис… е самият Крис! Но този път Крис е на приключение с приятелите му от света на Mickey Mouse Clubhouse. И по-специално – с шантавия дългуч Гуфи.

Рамо до рамо с него, снабдени с кънки (а Крис и със задължителната шапка), те се спускат по гигантска пързалка от най-високата точка на замъка. Всъщност срещнахме Крис в градинката пред паметника на Съветската армия – именно върха на паметника ни посочи той като старта на голямото спускане.

Най-долу ги чака спортният им автомобил, а някъде наоколо е и забавният им четириног приятел Плуто. Забавленията продължават цял ден, точно като във веселия свят на Мики!

Илюстратор:

Ива Груева

Ива е художник на илюстрации за детски книги и образователни игри. Част от екипа на комикс списание Ко-миксер.

Крис, 6г.

Крис е на 6 и, като всички деца, си има свои любими герои от екрана. Фен е на класиките в жанра - Мики Маус и цялата му забавна тайфа от приключенци. Не случайно не се разделя със своята шапка с щампа на Мики.

Крис живее на пълни обороти - тренира плуване с Parakids, дори има медал! Язди кон, скача на трамплини, посещава масова детска градина, играе в паркове - всички тези занимания му помагат постепенно да преодолява своите затруднения в общуването, предизвикани от детския аутизъм.

Независимо, че му е трудно да се изразява и рядко говори, когато реши да сподели нещо, то често е на английски - да, английски! Попива езика директно, като го чува от малкия екран или интернет и произнася думите с безупречен акцент. Спортните занимания му дават увереност - съвсем наскоро е бил на истински сърф-лагер с други дечица с увреждания, организиран от страхотните човеци от Parakids и техни приятели.

Децата с аутизъм често биват възприемани като невъзпитани и буйни в обществото, а понякога, когато хората разберат за диагнозата им, тъжно ги подминават или молят родителите им да ги запишат другаде. Но Крис е боец, успява да учи стихчета, пее и танцува с децата в градината. В крайна сметка Крис е дете като всички - с голямо въображение и неспирно желание за игри!

Майка му споделя, че не е толкова трудно да влезем в шарения му свят - нужно е само да проявим търпение и толерантност, да си дадем време, за да го опознаем и възприемем, както и той нас - и всеки гарантирано ще научи по нещо от другия :)

Подкрепи спортни лагери 2019!

Спортните лагери на ParaKids са напълно безплатни за децата и разчитат на безрезервната помощ на всички, които виждат резултатите от дейността им и вярват в идеята им. А именно, че спортът вдъхва увереност, помага за развитието на децата с увреждания, възпитава, създава усмивки и сбъдва мечти!

Банков превод:
Сдружение Спортен клуб ШАРК
Основание за дарение: Проект ПараКидс
IBAN: BG36FINV91501016892867
PayPal:
parakids.bg@gmail.com
Супердеца на мисия!

Инициатива на ParaKids & Almost a Brand в подкрепа на достъпен спорт за децата със специални потребности.