see on desktop!

    Инициатори:
  • ParaKids

    Parakids дават възможност на децата с увреждания и нарушения в развитието да спортуват пълноценно още от ранна детска възраст. Чрез специализирана екипировка, спортни лагери, много приятели и методика за адаптиран спорт, децата практикуват плуване, сърф, езда, заедно с връстниците си в басейна, на пистата, стадиона или сред природата.
  • Almost a Brand

    Almost a Brand обединява талантливи български творци и производители, за да създава качествени и креативни продукти с глас и идея - като свежата ни колекция тениски “Приключения” в подкрепа на Parakids.
Използваният шрифт е Lexis na TypeDepot.
Генерал Алекс
Илюстратор:

Маринела Галева

Маринела обича да рисува навън сред хората, сред техните емоции и настроения. Вярва, че е хубаво да погледнем забързаното ежедневие и от позитивен и забавен ъгъл, затова често изобразява ситуациите по хумористичен начин. Завършила е Националната художествена академия и се занимава главно с графичен дизайн и илюстрация.

Супердеца на мисия!
Историите на седем необикновени деца оживяват с помощта на седем илюстратора! Мисията - да надникнем отвъд затрудненията на децата, към необятното им въображение. С от ParaKids & Almost a Brand.

Генерал Алекс

С участието на Алекс, 13г.

Героят на Алекс командва войска от 2 милиарда войници със строга ръка и изключителни стратегически умения! Но това не е обикновена войска – има войници-хора, машини (танкове и оръдия), но и седем-метрови чудовища, чиито ракети се изстрелват сами (както и един Дракула за фон). Помагат му и неговите верни адмирали – всички слушат своя добър лидер.

Генерал Алекс прилича донякъде в лице на самия Алекс, има униформа и безброй медали. И една голяма мисия – да предотврати пъкления план на нацистите и всички лоши хора да превземат света!

В момента е лято и Генералът е с войската си в Берлин, но преди това е минал през много държави – Хърватска, Япония, Сърбия, Гърция, Индия и други екзотични дестинации – винаги готов да помогне с армията си.

Илюстратор:

Маринела Галева

Маринела обича да рисува навън сред хората, сред техните емоции и настроения. Вярва, че е хубаво да погледнем забързаното ежедневие и от позитивен и забавен ъгъл, затова често изобразява ситуациите по хумористичен начин. Завършила е Националната художествена академия и се занимава главно с графичен дизайн и илюстрация.

Алекс, 13г.

Алекс е само 7-ми клас, a вече е истински устремен стратег! Обича да гледа исторически поредици, особено такива, свързани с Втората световна война. Има свой план за действие срещу лошите на Хитлер и е убеден, че злодеят е още жив :)

В училище е любознателен - почти всички предмети са му любими - иска да учи още и още. Но също би му било любопитно някой ден да види какво е да си таксиметров шофьор :) Най-голямото му приключение досега е, когато е карал колело супер бързо в двора на училището. Но игрите не спират дотук - карал е кънки, играе на мач и петанка с приятели, на криеница (търсят го дълго всеки път), скача на батут, катери планини. Има си и любимо коте за домашен любимец.

Справя се със затрудненията си, причинени от състоянието му (смесено разстройство на училищните умения със съпътстваща абсансна епилепсия) и чрез вълнуващите спортни мероприятия, които Parakids организират (има си и медал)! С Parakids се е качвал дори на сърф в Черно море. Благодарение на спортните емоции, той и другите деца придобиват самочувствие и имат приятели, с които да споделят постиженията и забавленията.

Когато го попитахме, какво би искал да сподели с връстниците си, Алекс ни каза - “да гледат напред и да не се отказват, да не обиждат никого и да не обръщат внимание на побойниците в училище, да си намерят приятели, с които се чувстват добре и да гледат в бъдещето” :)

Подкрепи спортни лагери 2019!

Спортните лагери на ParaKids са напълно безплатни за децата и разчитат на безрезервната помощ на всички, които виждат резултатите от дейността им и вярват в идеята им. А именно, че спортът вдъхва увереност, помага за развитието на децата с увреждания, възпитава, създава усмивки и сбъдва мечти!

Банков превод:
Сдружение Спортен клуб ШАРК
Основание за дарение: Проект ПараКидс
IBAN: BG36FINV91501016892867
PayPal:
parakids.bg@gmail.com
Супердеца на мисия!

Инициатива на ParaKids & Almost a Brand в подкрепа на достъпен спорт за децата със специални потребности.