see on desktop!

    Инициатори:
  • ParaKids

    Parakids дават възможност на децата с увреждания и нарушения в развитието да спортуват пълноценно още от ранна детска възраст. Чрез специализирана екипировка, спортни лагери, много приятели и методика за адаптиран спорт, децата практикуват плуване, сърф, езда, заедно с връстниците си в басейна, на пистата, стадиона или сред природата.
  • Almost a Brand

    Almost a Brand обединява талантливи български творци и производители, за да създава качествени и креативни продукти с глас и идея - като свежата ни колекция тениски “Приключения” в подкрепа на Parakids.
Използваният шрифт е Lexis na TypeDepot.
Летящото куче СуперОги
Илюстратор:

Цвета Петрова (Clementine)

Цвета (Clementine) е учила визуални изкуства в Бордо, Франция. Обича филмовото изкуство, да скицира и експериментира с различни артистични похвати. Но на първо място за нея е акварелът, който обожава!

Супердеца на мисия!
Историите на седем необикновени деца оживяват с помощта на седем илюстратора! Мисията - да надникнем отвъд затрудненията на децата, към необятното им въображение. С от ParaKids & Almost a Brand.

Летящото куче СуперОги

С участието на Оги, 8г.

Супер Оги е наистина необикновено куче!

Макар и от малка (и определено сладурска) порода, той има нечувани умения – може да лети! Също като Супермен, Супер Оги обожава порива на вятъра. Излита с червено наметало и тайна маска високо над града – над сгради, паркове и хора, високо дори и над самите облаци!

Супер Оги обича да помага на хората и е пръв приятел с всички в града. Също така обича да похапва масло и месо. 🙂

Илюстратор:

Цвета Петрова (Clementine)

Цвета (Clementine) е учила визуални изкуства в Бордо, Франция. Обича филмовото изкуство, да скицира и експериментира с различни артистични похвати. Но на първо място за нея е акварелът, който обожава!

Оги, 8г.

Оги е една от най-слънчевите усмивки, които сме срещали! От всичко най-обича “да му летят крачетата”, както той самият се изразява :) Скача на батут и с бънджи, обича и да плува, а някой ден иска да лети с хеликоптер! Игрите му са винаги свързани с тичане и движение, а често и с разнообразни ударни инструменти. Всички са му приятели, не пести прегръдки и целувки и бързо се привързва, никога не се е случвало да не хареса някого. В училище му допадат математиката и компютрите, често си строи и различни хрумки. Пътуванията също са му любими, радва се на всички превозни средства. Изключително бързо попива фрази на английски, испански, руски.

Въпреки че е пестелив в думите и има затруднения в общуването (Оги страда от неуточнено генерализирано разстройство на развитието и съпътстваща остра лимфобластна левкемия в ремисия), това не влияе на усмивката му и желанието му да се развива :) Благодарение на Parakids, участва в спортни лагери заедно с други деца с различни затруднения - дори съвсем наскоро се е качил на истински сърф в морето до Приморско!

Оги не се оплаква и е винаги готов да учи от нас - а и ние можем да научим много от неговата усмивка и искрена невинност - нужно е единствено инстинктивно да потърсим общ език и начин :) Майка му споделя, че някои хора се страхуват от непознатото и на пръв поглед различното, а Оги е като всички деца - с необятно детско въображение за игри, смях и вълнуващи преживявания!

Подкрепи спортни лагери 2019!

Спортните лагери на ParaKids са напълно безплатни за децата и разчитат на безрезервната помощ на всички, които виждат резултатите от дейността им и вярват в идеята им. А именно, че спортът вдъхва увереност, помага за развитието на децата с увреждания, възпитава, създава усмивки и сбъдва мечти!

Банков превод:
Сдружение Спортен клуб ШАРК
Основание за дарение: Проект ПараКидс
IBAN: BG36FINV91501016892867
PayPal:
parakids.bg@gmail.com
Супердеца на мисия!

Инициатива на ParaKids & Almost a Brand в подкрепа на достъпен спорт за децата със специални потребности.