see on desktop!

    Инициатори:
  • ParaKids

    Parakids дават възможност на децата с увреждания и нарушения в развитието да спортуват пълноценно още от ранна детска възраст. Чрез специализирана екипировка, спортни лагери, много приятели и методика за адаптиран спорт, децата практикуват плуване, сърф, езда, заедно с връстниците си в басейна, на пистата, стадиона или сред природата.
  • Almost a Brand

    Almost a Brand обединява талантливи български творци и производители, за да създава качествени и креативни продукти с глас и идея - като свежата ни колекция тениски “Приключения” в подкрепа на Parakids.
Използваният шрифт е Lexis na TypeDepot.
Фантастичната Ели
Илюстратор:

Глория Шуглева (GloryArt)

Глория (GloryArt) обожава да създава - рисува невероятно, пътува и води собствен влог за дигитално изкуство в YouTube, в който разказва за опита си като илюстратор. С видеата си обучава и мотивира и други младежи да поемат по пътя на артиста.

Супердеца на мисия!
Историите на седем необикновени деца оживяват с помощта на седем илюстратора! Мисията - да надникнем отвъд затрудненията на децата, към необятното им въображение. С от ParaKids & Almost a Brand.

Фантастичната Ели

С участието на Ели, 14г.

Ели като героиня е на пръв поглед обикновено красиво младо момиче – дребна, с тъмна коса (донякъде прилича на Мартина Стоесел), но има две големи тайни – притежава скрити способности – телепатия и телекинеза!

Благодарение на телекинезата, неведнъж спасява хора в опасност. Последното й приключение е било на върха на една средновековна крепост в Испания. Тогава нейн съученик за малко да падне от крепостта, но тя тайно, от разстояние, го е задържала и спасила, благодарение на телекинетичните си умения!

Чрез телепатията пък, успява да е винаги във връзка с нейните близки и да вниква в хората. Някой ден ще обиколи целия свят и пак чрез телепатия ще открие своя любим човек 🙂

Илюстратор:

Глория Шуглева (GloryArt)

Глория (GloryArt) обожава да създава - рисува невероятно, пътува и води собствен влог за дигитално изкуство в YouTube, в който разказва за опита си като илюстратор. С видеата си обучава и мотивира и други младежи да поемат по пътя на артиста.

Ели, 14г.

Ели е вече в осми клас. От всички занимания най-обича да чете и то по много и ежедневно! Езиковият стил, чрез който изразява идеите си, е далеч над типичния за нейната възраст. Любимите й предмети в училище са български език и литература и биология, чрез които формира своя поглед за същността на хората и животните, знае и малко испански. Българският й е любим и заради госпожата, която е мила с нея и й помага да се развива.

Напоследък чете романтични тийнейджърски поредици за герои, различни от обществото, които имат специални скрити способности (като “Саванти” на Джос Стърлинг). Любимата й звезда от ТВ екрана е Мартина Стоесел (аржентинска певица и актриса). Най-яркият й спомен от приключение е една екскурзия от четвърти клас до крепост в подножието на Витоша с въжен парк и щури пързалки.

Едно от затрудненията при състоянието на Ели (детска церебрална парализа и хидроцефалия) е, че след 10-годишна възраст децата не могат да следват връстниците си и често губят приятели. Може би затова и тя цени високо няколкото си най-добри приятелки, които винаги сядат до нея и я подкрепят в училище.

Спортните вълнения с Parakids са занимания, които й помагат да преодолява физическите трудности. Вече дори има един медал от състезание по плуване с тях в Габрово! Би искала да сподели с другите деца и техните родители, че “не са толкова различни, колкото другите си мислят” :)

Подкрепи спортни лагери 2019!

Спортните лагери на ParaKids са напълно безплатни за децата и разчитат на безрезервната помощ на всички, които виждат резултатите от дейността им и вярват в идеята им. А именно, че спортът вдъхва увереност, помага за развитието на децата с увреждания, възпитава, създава усмивки и сбъдва мечти!

Банков превод:
Сдружение Спортен клуб ШАРК
Основание за дарение: Проект ПараКидс
IBAN: BG36FINV91501016892867
PayPal:
parakids.bg@gmail.com
Супердеца на мисия!

Инициатива на ParaKids & Almost a Brand в подкрепа на достъпен спорт за децата със специални потребности.