see on desktop!

    Инициатори:
  • ParaKids

    Parakids дават възможност на децата с увреждания и нарушения в развитието да спортуват пълноценно още от ранна детска възраст. Чрез специализирана екипировка, спортни лагери, много приятели и методика за адаптиран спорт, децата практикуват плуване, сърф, езда, заедно с връстниците си в басейна, на пистата, стадиона или сред природата.
  • Almost a Brand

    Almost a Brand обединява талантливи български творци и производители, за да създава качествени и креативни продукти с глас и идея - като свежата ни колекция тениски “Приключения” в подкрепа на Parakids.
Използваният шрифт е Lexis na TypeDepot.
Боби Emerald
Илюстратор:

Драгостин Киряков (morph)

Драгостин (morph), се занимава с 3D архитектурни визуализации, а илюстрациите винаги са били неразделна част от живота му. Галактиките са основен мотив в работите му, тъй като според него всеки носи в себе си собствена такава, необикновена, пълна с чудности.

Супердеца на мисия!
Историите на седем необикновени деца оживяват с помощта на седем илюстратора! Мисията - да надникнем отвъд затрудненията на децата, към необятното им въображение. С от ParaKids & Almost a Brand.

Боби Emerald

С участието на Боби, 12г.

Героят на Боби е мускулест супергерой, който може да говори и диша под вода. Мисията му е да помага на другите деца, като ги учи да програмират интересни игри и ги спасява от опасности, като, ако например се заклещят в подводни капани :). Всички знаят, че Боби Emerald е изключително добър в програмирането и страхотен в гребането на каяк, затова винаги идват първо при него, когато имат нужда от помощ.

Илюстратор:

Драгостин Киряков (morph)

Драгостин (morph), се занимава с 3D архитектурни визуализации, а илюстрациите винаги са били неразделна част от живота му. Галактиките са основен мотив в работите му, тъй като според него всеки носи в себе си собствена такава, необикновена, пълна с чудности.

Боби, 12г.

Боби е в шести клас, има феноменална памет и обожава да програмира, особено компютърни игри. За него най-интересни са игрите, които помагат на другите, специално на децата. Учи се да програмира на Kodu Game Lab. Обича математиката, информационните технологии, както и да поправя неща - лесно би станал механик, ако пожелае. Говори английски някак от само себе си, умее дори да борави с Illustrator и Photoshop, подрежда дълги Powerpoint презентации за темите, които го вълнуват.

Обича да постига трудни неща, тренира няколко спорта покрай Parakids - плуване, гребане с каяк, конна езда. Изгребал е 8002 метра наведнъж на тренажор за гребане! Печелил е медали от първенства за деца по плуване и е участвал в републиканско по спортен каяк за двойки - по гръб и напред (и то от тънките каяци, които лесно се преобръщат, както самият той ни обясни).

Боби страда от Аспергер (разстройство на експресивната реч със съпътстващи аутистични елементи в поведението), за което са характерни значителни трудности в социалното взаимодействие и невербалното общуване. В същото време, такива деца имат средно и над средното ниво на интелигентност и силна механична памет, последователно и педантично следват нещата, които са им интересни, което по-късно в живота може да доведе до значими постижения.

С много търпение, труд и постоянство Боби все по-добре преборва затрудненията си. Спортът му помага да осъзнава, че може да се справи с всичко и да вярва в себе си :). Уважава хората, които са мили и не го мислят за различен или психично болен. Често в обществото го игнорират, смятат, че е непослушен и невъзпитан, но той далеч не е такъв - казва, че никой не се ражда лош, описва себе си като мил, добър, не знае какво е да лъже и иска да помага на всички.

Подкрепи спортни лагери 2019!

Спортните лагери на ParaKids са напълно безплатни за децата и разчитат на безрезервната помощ на всички, които виждат резултатите от дейността им и вярват в идеята им. А именно, че спортът вдъхва увереност, помага за развитието на децата с увреждания, възпитава, създава усмивки и сбъдва мечти!

Банков превод:
Сдружение Спортен клуб ШАРК
Основание за дарение: Проект ПараКидс
IBAN: BG36FINV91501016892867
PayPal:
parakids.bg@gmail.com
Супердеца на мисия!

Инициатива на ParaKids & Almost a Brand в подкрепа на достъпен спорт за децата със специални потребности.